organisatie LOTUS

LANDELIJKE OPLEIDING TOT UITBEELDING VAN SLACHTOFFERS

Advies voor LOTUSslachtoffer

Nu we zo langzamerhand weer kunnen denken aan opstarten, hebben we hieronder wat tips en adviezen opgenomen, waar je wellicht wat aan hebt tijdens je inzetten.

  • Wees niet bang om bij aankomst op een locatie te vragen of er mensen zijn die koorts of verkoudheidsklachten (zoals hoesten en niezen) hebben of benauwd zijn. Je hebt in het geval van een positief antwoord het volste recht om weer weg te gaan. Je eigen veiligheid is het belangrijkst.
  • Was bij aankomst op de les-of oefenlocatie je handen. We hebben een link naar het handenwasprotocol van het RIVM op de website van de organisatie LOTUS staan.
  • Let op dat de instructeur of oefencoördinator gezorgd heeft voor voldoende ruimte om met tenminste 1,5 meter te kunnen manoevreren. Ook hier geldt: je eigen veiligheid.
  • Je mag ook beslist vragen om een grimeerplek met voldoende ruimte.
  • Kijk rond om te zien of er looproutes zijn. Zie je mogelijkheden? Meld dat rustig bij de instructeur of oefencoördinator.
  • Gebruikte materialen kunnen schoongemaakt worden met water en een disposable doekje. Desinfectie vindt plaats met alcohol ketonatus 70% of met chloor in een verhouding van 1000 ppm. Kijk hierbij goed naar de gebruiksaanwijzing van de desinfectiemiddelen!
  • Wees ook niet bang om anderen in dezelfde ruimte aan te spreken op ongewenst gedrag, zoals het te dicht naderen of in de hand hoesten/niezen.

Heb je een (té) angstige cursist of hulpverlener waar je voor moet spelen? Verwijs naar de website van het RIVM. Leg uit wat jij als LOTUSslachtoffer doet om de veiligheid te garanderen.

Weet dat we als organisatie LOTUS in alle gevallen de richtlijnen van het RIVM volgen. Krijg je opmerkingen of vragen waar je geen antwoord op weet, mag je altijd verwijzen naar ons (via secetaris@organisatielotus.nl) of naar de website van het RIVM.