In memoriam John Mc. Queen Gentles

Je weet dat er een keer het bericht zal komen dat John Mc. Queen Gentles is overleden.

Maar toch schrik je, het komt nog onverwacht.

Ik heb John leren kennen toen we samen bij Vanderlande werkten. John was een harde werker, nooit te lui om iets extra’s te doen om te helpen als je een probleem had. Hij was een man van zijn woord wat hij beloofde deed hij ook. Het was een echte doorzetter en waar hij voor stond daar bleef hij bij. Zijn nee was een nee en zijn ja een ja, en daar kreeg je hem niet zomaar vanaf. Je moest met goede argumenten komen om hem van mening te laten veranderen. Maar als je een meningsverschil met hem had en het bleek dat je gelijk had gaf hij dat ruiterlijk toe en dan was het ook goed en kwam hij daar niet op terug.

Hij was in mijn ogen een fijne collega.

Later heb ik hem bij de Lotuskring op een andere manier leren kennen. Hij was een gedreven Lotusslachtoffer die zijn best deed om alle letsels of ziektebeelden zo goed mogelijk en natuurgetrouw uit te beelden.

We waren samen lid bij de E.H.B.O.-vereniging Veghel en daar hebben we samen vaak “gewerkt”.

Dat waren altijd gezellige avonden want John kon mooi vertellen over zijn zo geliefde Scotland.

De laatste jaren was hij te ziek om nog te gaan Lotussen maar hij is altijd via Mieke en Rini in contact met onze kring gebleven. Ondanks dat hij niet meer fysiek aanwezig kon zijn bleef hij tot het laatste “een van ons” en werd hij gemist op de oefenavonden.

John, we weten dat je nu rust hebt en zonder pijn bent.

We gaan je héél erg missen.

Kees van de Klundert.